Rövidtáv

renting2Az elmúlt pár évben szinte a semmiből nőttek ki az úgynevezett szállodalakások Budapesten is, az elsősorban külföldi turistáknak pár napra szóló szállásadás finoman fogalmazva is a reneszánszát éli hazánkban. Persze „Ibuszos lakások” és egyéb szálláshelyek eddig is üzemeltek, de ilyen mértékű piaci részesedésre soha nem tettek szert az idegenforgalomban. Köszönhető mindez a Magyarországon is jelenlevő online szállásközvetítő cégeknek, akik felhasználóbarát kezelőfelületein gyerekjáték az ingatlanok meghirdetése, s néhány százalékos jutalékért cserébe annak kiadása.

A 2015. év közepi adatok alapján csupán Budapesten több mint 5000 kiadó lakás található ezeken a közvetítő oldalakon, ami átlag 200 vendég/lakással számolva is nagyjából egymillió, elsősorban külföldi turista elszállásolását jelenti, éves szinten.

A szállásokat üzemeltető házigazdák zöme azonban sem idegenforgalmi képzettséggel, adózási és könyvelési alapismeretekkel vagy marketing szaktudással nem rendelkezik. Pedig a hosszan tartó, sikeres szálláskiadás ezek nélkül elképzelhetetlen.

Mi ebben szeretnénk a segítségedre lenni, hiszen tudjuk, hogy nem egyszerű kiigazodni a különböző szállásközvetítő oldalak világában, a tevékenységgel járó adminisztrációról és adózási kötelezettségekről nem is beszélve.

Amennyiben magánszemélyként turistáknak adod ki a lakásod, úgy reméljük, sok hasznos információval szolgálhatunk neked is blogunkon.

Szeretnél az adózási kötelezettségekkel is maximálisan tisztában lenni? Akkor itt a helyed:

Rövidtávú lakáskiadás (Airbnb, Booking,com, stb.) előadás

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

Nagy sikerű kalkulátorunkat az alábbi oldalon érheted el: KALKULÁTOR