Hogyan keress sok pénzt a lakásoddal?

A képlet egyszerűnek tűnik: Az interneten meghirdetjük a lakásunkat, néhány napra jó pénzért megszáll nálunk valaki, pár naponta újabb és újabb vendégek érkeznek, mi pedig alig győzzük számolni a ropogós eurókat. De vajon tényleg ennyire egyszerű az egész?

blikk2

Az elmúlt évek egyik legjobb pénzkereseti lehetőségével kecsegtet, ha a lakásunkat nem hosszútávon bérlőknek, hanem pár napra nálunk megszálló, elsősorban külföldi turistáknak adjuk ki. Ennek megfelelően a szálloda-lakások száma is szépen elszaporodott, nem csak Budapesten, de az ország kiemelkedőbb üdülőövezeteiben is.

Akinek van egy szabad szobája, vagy teljes ingatlana, az jogosan gondolja, hogy szeretné a legtöbbet kihozni belőle. Sokan viszont a gyors meggazdagodás reményében, meggondolatlanul vágnak bele a lakáskiadásba úgy, hogy közben a legalapvetőbb üzleti szabályokkal sincsenek tisztában. Hiszen onnantól, hogy a lakásunkból szálláshelyet varázsolunk, bár ma Magyarországon ehhez a tevékenységhez nem kell vállalkozóvá válnunk, nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan mire is számíthatunk.

Az Ingatlankiadás Okosan blog 2014 óta segíti eligazodni a lakáskiadókat a témában, 2015 óta pedig a tevékenység minden csínját-bínját elsajátíthatják a házigazdák a nagy sikerű oktatásainkon is.

május3

Fontos, hogy megértsük, a rövidtávú lakáskiadás olyan, mint egy üzleti vállalkozás. A legtöbben sem marketinges, sem turisztikai ismeretekkel nem rendelkeznek, vagy a várost sem ismerik kellőképpen. Pedig itt is alapkövetelmény, hogy tisztában legyünk a piaccal, amire be szeretnénk lépni. Készítsünk piackutatást, konkurenciaelemzést, használjuk a kifejezetten erre létrehozott kalkulátort, osszunk, szorozzunk pesszimista és optimista számokkal is. Amit még folyamatosan hangsúlyozunk a blogon és az oktatásainkon is, hogy gyakoroljunk kellő önismeretet, vizsgáljuk meg magunkat, hogy valóban alkalmasak vagyunk-e erre a tevékenységre? Ezt sikeresen csak úgy lehet végezni, ha a szívünket-lelkünket beleadjuk, és folyamatosan a maximumot nyújtjuk, különben esélyünk sem lesz labdába rúgni. És akkor még nem beszéltünk a tevékenységgel kapcsolatos adózásról és egyéb adminisztrációs kötelezettségeinkről, de az elméleti és gyakorlati képzéseinken ezeket is részletesen elmagyarázzuk okleveles adószakértő szakember segítségével. Sőt az oktatás után sem engedjük el a résztvevők kezét, van egy kifejezetten házigazdák számára létrehozott exkluzív Facebook csoportunk, ahol több száz házigazda a nap 24 órájában tud egymással megbeszélni mindent, ami a vendégek fogadásával vagy a lakások kiadásával kapcsolatban csak felmerülhet.

Még csak tervezed, hogy kiadd a lakásodat vagy már nyakig benne vagy? Ne a büntetésekre költsd a bevételed, az Ingatlankiadás Okosan profi csapata naprakész tudással havonta tart oktatásokat házigazdáknak Budapesten, ha szeretnél a következőn rész venni, az alábbi linkre kattintva megnézheted a teljes tematikát és elküldheted jelentkezésed.

INGATLANKIADÁS OKOSAN ELŐADÁS