Így moss ki mindent akár egy óra alatt!

Pakolás, mosás, teregetés… A lakáskiadás során elhasznált ágyneműk, takarók és törölközők tisztítása megkerülhetetlen kérdés. Hogyan intézd el mindezt hatékonyan? Az alábbi interjúban Péter, egy lakáskiadó sorstárs osztja meg mosodai tapasztalatait.

Mióta adod ki a lakásod?
Korábban hosszabb időkre adtam ki a Rózsák tere közelében lévő lakásomat, de egy pár éve az albérlőm kiköltözött. Ez pont arra az időszakra esett, amikor az Airbnb is megjelent Magyarországon, így adta magát a lehetőség.

Mi volt a legnagyobb nehézséged a lakáskiadáskor?
Ahogy átálltam arra, hogy napi vagy heti váltásban jöttek a vendégek, az egyik legnagyobb probléma a takarítás lett. Korábban kényelmesen el tudtam intézni mindent, de egyik nap még egy ausztrál srác lakott nálam, másnapra már érkezett egy holland házaspár. Egy hét alatt az összes tartalék ágyneműt ki kellett mosnom, volt, hogy leették a kanapé huzatot, volt, hogy több törölközőt kértek, nyaranta pedig nem volt elég csak az ágyneműket kimosni, a teljes szettet be kellett dobni a mosógépbe. Már ha befért.

Hogy oldottad meg korábban a mosást?
Elég egyszerű szisztémám volt: hetente összegyűjtöttem minden mosnivalót, bele a mosógépbe, ami otthon nagyjából 3 mosást jelentett. Teregetéssel együtt rendesen ment az idő. Úgy voltam vele, hogy ez a szükséges rossz. Egy barátommal beszélgetve egyszer szóba került, hogy mosodába viszi a ruháit és elmehetnék vele poénból. Nem is tudtam, hogy van ilyen szolgáltatás Magyarországon, ilyet csak amerikai filmekben láttam, de tetszett a hangulata, utánaolvastam és kiderült, hogy van egy Bubbles önkiszolgáló mosoda nem messze a lakásomtól, így átvittem a lakás holmijait.

Miben nyújtott mást egy önkiszolgáló mosoda?
Sokkal több holmit tudok bepakolni a gépekbe, mint otthon, ráadásul gyorsabban is végzek a mosással. A több órás otthoni mosásom lerövidült bő 1 órára, ha 3 gépbe pakolok be egyszerre, nagyjából 30 kg ruhát is ki tudok mosni egyszerre. A másik, hogy a mosodában használt ipari vegyszer miatt a mosás tisztasága is meggyőző és az illata is bejön. Az külön tetszett, hogy volt ingyen wifi a üzletekben, így el tudtam böngészgetni, amíg vártam a mosást. Az egész közeg amúgy nagyon barátságos, közvetlen, megfordul ott egyetemista és idős ember is. A közös várakozás olyan, mint egy orvosi rendelőben, csak itt boldogan lehet távozni. :)

Volt-e más járuléka annak, hogy átalakítottad a mosási szokásaid?

Sokkal hatékonyabbnak érzem magam tőle, mert gyorsabban megjárom, mintha otthon mosnék a végtelenségig. A vendégeimnek is szoktam ajánlani a Bubbles-t, mert nekik is hasznos lehet, ha van hol kimosni a rengeteg holmijukat.  

Tudd meg te is, hogyan segíthet a mosás és szárításban a Bubbles, és hol található a legközelebbi mosoda hozzád… klikk:  BUBBLES

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, kérlek nyomj egy Tetsziket az oldal alján, de annak is nagyon örülünk, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal!

Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz!

Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk és segítünk.

TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

HOSSZÚTÁV:

Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés

Comments are closed.