Adózás

Ha egy/több ingatlan hasznosításából származó jövedelem adózásáról beszélünk,  a legfontosabb, hogy tisztában legyünk az alapfogalmakkal, hiszen ezek birtokában tudunk csak elindulni a helyes úton. Képzéseinken is folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy ne csak tudjuk, de értsük is meg, hogy milyen adózási kötelezettségek vonatkoznak ránk. Ezek a kötelezettségek azonban rengeteg tényezőtől függnek.

Klikk: NAV SAJTÓSZOBA: A lakáskiadás után adózni kell

Az adózási kérdésekre nehéz összegyűjteni a válaszokat, hiszen rengeteg jogszabálynak kell egyszerre megfelelnünk. Mi mégis megpróbáltuk egy táblázatban összesíteni, hogy a rövidtávú kiadás és hosszútávú bérbeadás adózása mely esetekben hasonlít és miben különböznek egymástól.

A táblázat tájékoztató jellegű, minden esetben érdemes szakemberrel konzultálni, hogy pontosan melyik adózási formát választhatjuk, hiszen éves szinten akár több százezer forint adókülönbség is lehet a különböző formátumok között.

Frissítve: 2019. január 29.

Szeretnél minden lehetőséggel tisztában lenni? Várunk szeretettel KÉPZÉSEINK egyikén! Ne a büntetésekre költsd a bevételed, itt vagyunk, segítünk!