• 5 dolog, amit az Airbnb-nek köszönhetünk

  Change-1-shutterstock_29007441.jpgAkár tetszik, akár nem, a rövidtávú lakáskiadás gyökeresen felforgatja és megváltoztatja az életed. Így azt javaslom, jobb, ha minél hamarabb hozzászoksz az alábbi változásokhoz, és a közvetlen környezeted is felkészíted új szokásaidra.

  Íme hát egy lista, a teljesség igénye nélkül,  hogy milyen szembetűnő változásokra számíts a közeljövőben, ha ingatlankiadásra adod a fejed.

   1. MOSÓ MASA MOSODÁJA

  Az egyik leglátványosabb változás az lesz, hogy a lakásod átváltozik egy mosodává. Ha szerencséd van, akkor van szárítógéped, vagy elegendő felületed a kimosott ágyneműk és törölközők szárítására, máskülönben biztosíthatlak róla, hogy még a füledről is lepedők fognak lógni.

  mosoda1.jpg

   (Amikor a lakás átváltozik egy mosó és szárító szalonná…)

  2. IKEA BLUE BAG: A LEGÚJABB JÓBARÁT

  Mostantól szinte elképzelhetetlen lesz az életed az IKEA nagy kék táskája nélkül. Jobb is, ha minél többet beszerzel belőle, és mindig legyen kéznél a kiadó lakásban is 1-2 darab, amibe be lehet pakolni a szennyest, és jó, ha otthon is van belőle, amibe majd a tiszta holmikat vissza tudod cipelni a lakásba. Az igazán rutinosak kiskocsival kiegészítve cipelik a szajrét:

  ikea táska.jpg

  3. CSOMAGMEGŐRZÉS HÁZILAG

  Arra mindenképpen készülj fel,  hogy a vendégeid nem pont akkor szeretnének majd megérkezni, amikor te szeretnéd. Távozni pedig végképp nem. A legjobb kombináció az, amikor csak 1-2 órával szeretne tovább maradni a hivatalos kijelentkezési időn túl a szülinapot ünneplő másnapos francia csapat, és persze a taxit is a ház elé kértétek már, de közben last minute befoglalja a lakásod az a kanadai házaspár, akik nem csak hogy világ körüli úton vannak egy évre elegendő cuccal a hátukon, de egész éjszaka zötykölődtek a Balkán expresszen. S természetesen csak 1-2 órával hamarabb szeretnék elfoglalni a szállást. Ugye lehet, naaaa!!!??? Mivel te vagy a legjobb házigazda kerek e világon, nyilván mindenkit megnyugtatsz, hogy minden gond nélkül mindenki maradhat tovább, és  mindenki jöhet is hamarabb. A végeredmény pedig az lesz, hogy a lakásod pillanatokon belül átváltozik egy csomagmegőrzővé:

  csomagok.jpg

  4. ÁLLANDÓ KÉSZENLÉT AZ AKCIÓKRA

  Mostantól nincs olyan szórólap, akciós újság, amit ne nyálaznál végig. A cél: akciós mosó- és tisztítószerek, minőségi wc papír, folyékony szappan, samponok és tusfürdők beszerzése a létező legnagyobb kiszerelésben, a lehető legjobb áron. Persze ezek hazacipelése és tárolása sem egyszerű feladat, de hát az évek és a rutin megtaníttatták veled, hogy ezekből soha nem lehet elég otthon, és mégis borzasztó gyorsan elfogynak.

  Soaps-and-Detergents.jpg

  5. MEGSZÁLLOTTAN JÁROD A HOTELEKET, BÁROKAT

  Mostantól nem fogsz tudni úgy bemenni egy kocsmába, étterembe, hogy ne pásztáznád végig az elsősorban angol nyelvű szórólapokat. Ha egy hotel előtt sétálsz el, szinte biztos, hogy kikönyörögsz 1-2 további szórólapot, ami még hiányzott a repertoárból, valamint az ingyenes hotel térképek is mindig jól jönnek. Az igazi ínyencek mindent beszereznek további nyelveken is, hogy minden náció igényeit kielégíthesse.

  guides.jpg
  Ha tetszett a bejegyzés, kérlek nyomj egy Tetsziket, de annak is nagyon örülök, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal!

  Kövess a Facebookon is, ahol kommentelni is tudsz!

  TALÁLKOZZ VELÜNK SZEMÉLYESEN KÉPZÉSEINKEN!

  RÖVIDTÁV (AIRBNB, BOOKING ÉS TÁRSAIK):

  Rövidtávú lakáskiadás előadás tematika és jelentkezés

  Rövidtávú lakáskiadás gyakorlati tréning

  HOSSZÚTÁV:

  Hosszútávú lakásbérbeadás előadás tematika és jelentkezés

Comments are closed.